Anadolu Yakası Pilates Dersi

Pilates ruh ve beden sağlığına direk etki eden bir spordur. Ruh ve beden arasında kurulan bir bağdır. Sürekli oturarak çalışmak zorunda kalan kişilerde omurga yapısı bozulur ve sırt ağrıları başlar. Pilates salonumuzda gruplar halinde istediğiniz saatte hizmet alabilirsiniz. Grup olarak katılmak mümkündür. Grup dersleri daha çok karma, kadın erkek karışık olur. İsteğe bağlı olarak da sadece bayanlar ve sadece erkekler olarak da ayarlanabilir.

Pilates Merkezi
Pilates Merkezi

Pilatesin Tarihçesi

Pilatesin yaklaşık 100 yıldan fazla bir geçmişi olduğu düşünülür. İlk olarak Almanya’da ortaya çıktığı söylenir. Dönemin salgın hastalıklarından korunmak için yapılmış ve iyi sonuçlar alınmıştır. Pilates yapan kişilerin daha mutlu oldukları ve hastalıklara daha az yakalandıkları bilinir. Düzenli olarak yapan kişilerin hastalıklardan korundukları ve daha mutlu oldukları gözlenmiştir. Ruh sağlığınızı ve beden sağlığınızı korumak için mutlaka yapmanız gereken bir spordur.

 

Pilatesin Yararları

Pilates ruh ve beden arasında ki köprü gibidir. Pilates esnasında vücuttaki tüm kaslar çalışır. Esneklik artar ve kas boyu uzar. Daha dik bir duruşa sahip olursunuz. Ruh halinizde ki dalgalanmalardan pilates ile kurtulmak mümkündür. Dengeyi ve koordinasyonu arttırır. Daha şekilli ve düzgün bir vücuda sahip olursunuz. Pilates salonumuzda uzman eğitmenler eşliğinde haftada en az iki defa pilates yaparak formunuzu korumanız mümkündür.

Anadolu yakası pilates dersi için salonumuz ile görüşmeniz gerekir. Pilates sadece bayanların yaptığı bir spor olarak bilinir, ama bu yanlış bir kanıdır. Spor yapan erkeklerde pilates yaparak vücut esnekliğini koruyabilir ve form tutabilir. Pilates bazı ekipmanlar ile yapılır. Esnek bantlar, minderler ve pilates topu salonumuzda mevcuttur. Kullanılan ekipmanlar size özel olsun isterseniz salonumuzdan temin edebilirsiniz. Pilates için pilatese özel minderler kullanılır. Bu minderler rahat fakat ince yapıdadır.

 

Pilates Ücretleri

Pilates sanılanın aksine pahalı bir spor değildir. Haftada kaç saat pilates dersi almak istediğinize ve grup dersine göre fiyat değişir. Özel ders olarak almak isterseniz ücret tarifesi daha farklıdır. En sağlıklı fiyat bilgisi için salonumuzu aramanız ve eğitmenlerimiz ile görüşmeniz gerekir.

Anadolu Yakası Pilates Dersi