Kozyatağı Pilates

Pilates, 100 yıldan fazla geçmişe sahip vücut ve zihin bütünlüğünü sağlamak amacıyla vücut dengesini, solunum ve hareket sistemlerini, eklem ve kas yapılarını ömür boyunca korumak, esnekliğini sağlamak vücudun duruşunu düzeltmek ve sağlık durumunu iyileştirmek için oluşturulan bir spor türüdür. Pilates, vücutta dinginliği sağlayarak psikolojik rahatlamaya yardımcı olmaktadır.

Kozyatağı Pilates
Kozyatağı Pilates

Neden Pilates Yapmalısınız?

Hepimiz vücudumuzun ve ruhsal dengemizin farkında olduğumuzu sanmaktayız. Ancak durum pek öyle değildir. Pilates sayesinde vücudumuzu tanıma fırsatı buluruz. Hangi hareketi nasıl yaptığınızın ve yaptığınız hareketin hangi kas grubuna ya da hangi organı harekete geçirdiğiniz pilates yaparak farkına varabilirsiniz.

Pilates egzersizlerinde hareketler denge üzerine kurulu olduğu için denge sorununuz ortadan kalkacaktır. Vücudu dengede tutabilmek için bütün kasları koordine bir şekilde çalıştırdığınız için kas ve eklem dayanıklılığınız artacaktır. Daha kuvvetli bir merkez bölgesine sahip olacaksınız. Bu da daha düzgün ve sıkı bir karın görünümünü sağlayacaktır.

Pilates yapan insanların daha az sakatlık yaşadığı görülmektedir. Çünkü pilates yapanlar hareketlerin bilincindedir ve neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğini bilmektedirler.

Pilates egzersizlerini düzenli olarak yaptığınızda vücudunuzun duruşu daha dik hale gelir ve daha fit bir görünüm elde edersiniz. Aynı zamanda yağ yakımı arttığı için kilo verme hızınız da artacaktır.

Pilates egzersizleri yaparken doğru nefes alma tekniklerini kullanacağınız için gündelik hayatınızda yorgunluk hissini artık hissetmeyeceksiniz.

İleri yaş döneminde bel boyun sakatlanmaları riskini azaltmış olacaksınız. Özellikle omurga eğriliği (skolyoz) tedavisinde pilates önerilmektedir.

 

Pilatesin Faydaları Nelerdir?

Pilates esneklik, güç, denge, doğru nefes alma teknikleri sakinlik sağlamaktadır. Bunlar sayesinde hayatınızı daha huzurlu ve kaliteli geçirmiş olacaksınız.

 

Pilates Öğrenme Yöntemleri

Pilates hakkında bilgileri öğrendikten sonra siz de pilates yapmaya karar verdiyseniz mutlaka profesyonel pilates eğitmenleri eşliğinde yapmalısınız. Spor salonumuzda eğitmenlerimizin tümü beden eğitimi ve fizik tedavi konularında uzman eğitmenlerdir. Salonumuza gelerek pilates hakkında bilgi alabilir, deneme derslerine katılabilirsiniz. Derslere başlamadan önce uzman eğitmenlerimiz sizin beden kitle endeksinizi ve vücut analizini ayrıca duruş bozukluğu analizini yaparak sizin nasıl pilates yapmanız gerektiğine karar vermektedirler. Sonrasında yaptığınız her egzersizin kayıtlarını tutup, duruşunuzun ve beden kitle indeksinizin takibini periyodik olarak yapmaktayız. İsteğiniz doğrultusunda bire bir eğitim ya da grup dersleri şeklinde eğitimlerimiz mevcuttur. Sizi en kısa zamanda pilates stüdyomuza deneme dersi için beklemekteyiz.

 

Kozyatağı Pilates